cogniplus_hirek

CogniPlus: A kognitív képességek korszerű fejlesztése

A CogniPlus tudományosan megalapozott számítógépes fejlesztő csomag, amely egyedülálló neuropszichológiai fejlesztési módszereket kínál. Megalkotója, az osztrák Schuhfried Gmbh 1947 óta foglalkozik számítógépes pszichometriával, tréninggel, rehabilitációval.

A számítógépes módszerek kínálta előnyöket évtizedek óta alkalmazzák az általuk forgalmazott mérőeszközök, fejlesztő programok, módszerek kialakításában, egyedülálló előnyöket nyújtva felhasználóiknak (pl. Bluetoothos technológia, milliszekundumos mérési lehetőség, adaptív tesztek és tréningprogramok).

A legfrissebb pszichológiai kutatási eredményekre épülő CogniPlus hatékonyságát nagymértékben növeli, hogy speciális, multimédiás módszertana a programot élvezetessé, motiválóvá teszi a fejlesztési programban részt vevő személyek számára.

A program kiváló választás ADHD (figyelemzavar, hiperaktivitás) és tanulási zavarok esetén.

Kiknek ajánjuk?

Tanulás:

Gyermeke nehezen figyel?

Rendszeresen lemarad a tananyagban?

Esetleg az utóbbi időben leromlott a teljesítménye a korábbiakhoz képest?

Panaszkodnak a tanárok a viselkedésére?

 

Iskolás korban a gyermekek nehézségeinek többsége visszavezethető a figyelem, a memória, a koncentráció vagy a tervezés részképességeit érintő hiányokhoz. Ezek mind jelentős mértékben fejleszthetők a CogniPlus szoftver rendszeres használatával. Fejlesztésünk lehetővé teszi, hogy gyermeke megtapasztalja saját hatékonyságát a tanulásban, és sikerélménye legyen azokon a területeken is, ahol korábban csak kudarcai voltak. Ezáltal lelkesebb, motiváltabb lesz a tanulásra.

Tehetség:

Gyermeke átlagon felüli értelmi képességekkel rendelkezik? Valamilyen területen kimagasló eredményeket ér el? Kivételesen kreatív, zenei, rajz vagy sporttehetség? Esetleg úgy látja, hogy jó képességei vannak, azok mégsem tudnak felszínre kerülni? Sokak visszajelzése szerint átlagon felüli, mégsem ennek megfelelően teljesít az iskolában? Segítse a CogniPlusszal gyermeke képességeinek kibontakozását!

1. Tehetség és iskola

Az oktatási rendszer érthető módon az átlagos képességű gyermekek fejlesztésére van berendezkedve. Ebből a közegből egy tehetséges diák ugyanúgy kilóg, mint a tanulási nehézségekkel küzdők, és problémát okozhat a pedagógusoknak a gyermek figyelmének lekötése és a tehetség megfelelő támogatása. A CogniPlus egyrészt segít abban, hogy gyermeke jobban alkalmazkodjon az iskolai rendszerhez, másrészt olyan terepet biztosít számára, ahol képességeihez illeszkedő kihívásokkal szembesülhet.

2. Figyelem

Az átlagon felüli értelmi képességek sokszor azért nem nyilvánulnak meg, mert a gyermek nem tud kellően koncentrálni, odafigyelni. A CogniPlusszal kiválóan fejleszthetők a figyelem különböző területei, így gyermeke lehetőséget kap arra, hogy megmutassa, mi is rejlik benne valójában.

Képességzavarok

A CogniPlus számos képességzavar esetén támogatást ad. Figyelemzavarral (ADHD) küzdő, enyhe értelmi fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű vagy rehabilitációra szoruló gyermekek számára hatékony segítség. Testreszabott fejlesztést biztosít gyermekének annak érdekében, hogy a tanuláshoz szükséges alapvető fontosságú területek működése javulhasson. Ha szeretné, hogy gyermeke jobban tudjon teljesíteni az iskolában, mindennapi helyzetekben és később az életben, ehhez nagy segítséget tud nyújtani neki a CogniPlusszal. SNI,  BTM, enyhe értelmi fogyatékosság, szerzett sérülések rehabilitációja.

Sport

A sportoló gyermekek esetében a fizikai adottságok tréningje mellett kulcsszerepe van a figyelem fejlesztésének is. Lehetséges, hogy a sportoló erőnléte már kiemelkedő és folyamatos fejlesztés alatt áll, miközben a továbblépést az összpontosítás javításával lehetne elérni. Akár versenyszerűen, akár az élvezet és az egészség kedvéért sportol gyermeke, a CogniPlus játékos, szórakoztató gyakorlatai a fizikai munka mellett színesíthetik edzésprogramját, miközben képessé teszik arra, hogy kitartóan kövesse az edzői utasításokat, és akár versenyeken is a maximumot nyújtsa. Sportágtól függően a figyelem fejlesztése pozitív kihatással lehet számos tényezőre: a pontosabb rajtot, magabiztosabb célzást, a meccs végéig kitartó koncentrációt eredményezhet. A rendszer részét képezi egy, a kéz és a szem működésének összehangolását fejlesztő program, ami az ügyesség terén hozhat nagy változást. A CogniPlus segítségével javul gyermeke sportteljesítménye, és megmutatkozhat a tehetség, ami benne rejlik.

Előnyei:

 • életszerű tréningprogramok
 • motiváló környezet
 • deficit-specifikus megközelítés
 • különböző nehézségi fokozatú tréningek
 • nehézségi szintek automatikus adaptációja
 • a fokozatok szisztematikus variálása

Területek:

 • figyelem
 • memória
 • végrehajtó funkciók (válaszgátlás, tervezési és kivitelezési készségek)
 • téri feldolgozás
 • vizuomotoros készségek

Még több információért és érdekességekért kattintson ide!

Várjuk jelentkezésüket a fejlesztésre!